نوشته های همایون رقابی
پندار نیک____گفتار نیک____کردار نیک
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : همایون رقابی
----- -----
پیوندها
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
----- ----- ----- -----
یکشنبه 22 بهمن 1396 :: نویسنده : همایون رقابی

چرا نباید چای داغ خورد؟...

 

تحقیقات می‌گوید به‌طور تقریبی مصرف قند و شکر برای بدن فایده‌ای ندارد زیرا قند مورد نیاز بدن از طریق میوه‌های مصرف‌شده تامین می‌شود بنابراین نیازی به خوردن قند و شکر نیست.

بسیاری از ایرانی‌ها همراه قند، چای مصرف می‌کنند و این مساله به عادت غذایی ما برمی‌گردد. متأسفانه ما عادت کردیم که قند را در دهان بگذاریم و چای را جرعه‌جرعه بنوشیم و در نتیجه همراه با یک استکان چای چند حبه قند مصرف خواهیم کرد. حال اگر عادت به نوشیدن چای داغ داشته باشیم تعداد قندهای مصرفی بالا خواهد رفت در نتیجه مقدار زیادی کالری که مورد نیاز بدن هم نیست وارد بدن خواهد شد.

مصرف قند بهداشت دهان را به مخاطره می اندازد

استفاده زیاد از قند و شکر علاوه بر آنکه کالری زیادی وارد بدن خواهد کرد و به مرور زمان باعث چاقی خواهد شد، بهداشت دهان و دندان را نیز به مخاطره می‌اندازد. وقتی قند را در دهان می‌گذاریم و آهسته آهسته آن را می‌خوریم به مرور زمان باکتری‌های پوسیده‌زا روی دندان اثر می‌گذارند و باعث پوسیدگی آنها می‌شوند. علاوه بر بیماری گفته‌شده، مصرف زیاد قند و شکر به بافت‌های نرم دهان آسیب می‌رساند و آنها را دچار مشکل خواهد کرد.

قندهای طبیعی هم می‌تواند خطرساز باشد

بی‌شک هر ماده‌ای که طبیعی و جنبه گیاهی داشته باشد هم می‌تواند مضر باشد و بی‌کالری هم نیست زیرا قندی که خاص میوه است که به آن فروکتوز می‌گویند، قند بالایی دارد و وقتی از طریق روده جذب بدن شد وارد کبد می‌شود و به‌وسیله راه‌های متابولیکی به گلوکز تبدیل و وارد خون می‌شود. اگر مقدار قند مصرفی بیش از حد نیاز باشد، خطر چاقی و افزایش قندخون، فرد را تهدید خواهد کرد بنابراین قند طبیعی موجود در میوه‌ها هم می‌تواند خطرساز باشد.

قند را چگونه مصرف کنیم؟

فرهنگ استفاده از قند سالیان سال است در دست تهیه است اما به جایی نرسیده کارشناسان و پژوهشگران سالیان سال است که تلاش می‌کنند فرهنگ صحیح و جایگزینی برای قند و شکر را در رژیم غذایی ایرانی‌ها بگنجانند اما متاسفانه تاکنون موفق نشده‌اند. به عنوان نمونه بسیاری از خانم‌ها یا حتی آقایان برای حفظ اندام خود همراه با چای یا قهوه، کشمش یا توت خشک یا کلوچه مصرف می‌کنند. این افراد اگر چه به ظاهر قند و شکر را از رژیم غذایی خود حذف کرده‌اند اما به دلیل مصرف بی‌رویه کشمش و قندهای طبیعی که در برخی از میوه‌ها قرار دارد، نتوانسته‌اند به وزن دلخواه‌شان برسند و همچنان با مشکل اضافه وزن روبرو هستند، چون معتقدند قندی که در کشمش و توت خشک وجود دارد، طبیعی است.

چای داغ را ممنوع و عادات بد غذایی را ترک کنیم

مصرف‌نکردن چای داغ یکی از بهترین راه‌های مبارزه با کاهش مصرف قند و شکر است. خوردن نوشیدنی داغ به‌خصوص چای علاوه بر آنکه به مری و نای به شدت آسیب می‌رساند باعث می‌شود هنگام صرف چای از مواد قندی بسیاری استفاده شود در نتیجه اساسی‌ترین و کم‌خرج‌ترین راه‌حل نخوردن چای داغ است. باید عادت‌های بدغذایی ترک شود. گفتن این جمله‌ها که «ما نمی‌توانیم» و «من عادت دارم»، ساخته ذهن بشر است. اگر این عادت باعث شود که به بدن ضرر برساند، بهتر است آن را به مرور زمان ترک و از خوردن شیرینی و قند به میزان زیاد جلوگیری کنیم چرا که این عادت‌های بد به مرور زمان مشکل‌ساز خواهد شد.





نوع مطلب :
برچسب ها : چای داغ، قند و شکر، سلامتی،
لینک های مرتبط :

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.